• Nemelaer 1 op de valreep gelijk tegen Rhode

20191110 Nemelaer-Rhode 2-2. Nemelaer lijkt in de eerste helft, zonder groots te spelen, iets sterker dan de mannen uit St Oedenrode. Toch komt Rhode door een strafschop aan de leiding. Het duurt tot kort voor de pauze alvorens Nemelaer de gelijkmaker weet te scoren. Als na een uur spelen de gasten wederom op voorsprong komen moet Nemelaer tot het uiterste en weet het pas in de extra tijd een punt uit te wedstrijd te halen.

In de eerste helft kwam de meeste dreiging vanuit Nemelaer. Giel vd Ven wordt gelanceerd door Wesley Diepens. Hij komt oog-in-oog met de doelman maar zijn controle is onvoldoende.. Na een half uur voetbal ontstaat ongelukkig contact tussen Wouter Molenaar en de spits van Rhode. De bal gaat resoluut naar de stip. De strafschop wordt knap binnen geschoten door Daan van Dinten. 0-1 (34). Kort voor de pauze krijgt Nemelaer een van de vele hoekschoppen te nemen. Ruben Buvens kopt de bal op Daan vd Brand die knap van dichtbij binnen kopt. 1-1 (44).

In de tweede helft wordt het niveau niet beter. Na een uur spelen profiteert Rhode van het niet resoluut ingrijpen door de Nemelaer verdediging. V Dinten maakt zijn 2e van de middag met een punter in de verre hoek op aangeven van vd Wetering. 1-2 (60). Nemelaer heeft moeite echt gevaar te stichten en ziet een vrije kop-kans van de gasten naast het doel verdwijnen. In het laatste kwartier zie we een slotoffensief van Nemelaer waarin doelman vd Boogaard zich als een lastpost voor Nemelaer weet te onderscheiden. Een schitterende actie van Teun Verlouw wordt door hem uit de kruising getikt. De daaropvolgende hoekschop van Geert vd Ven belandt op miraculeuze wijze over de doellijn. 2-2 (93).

In de laatste hectische fase kregen zowel de hoofd- als assistent trainer van Rhode kort na elkaar de rode kaart gepresenteerd. Voor Rhode eindigt de wedstrijd in een grote teleurstelling terwijl Nemelaer een zwaarbevochten punt uit de strijd weet te trekken waar het voor de wedstrijd toch wel heel graag weer eens de smaak van een overwinning wilde proeven. Meer dan een punt was voor beide teams op basis van het getoonde niveau ook niet echt verdiend.

A.s zaterdag om 19:30 staat de bekerwedstrijd bij de nieuwe fusieclub Trinitas in Oisterwijk op het programma. En de week daarop gaat Nemelaer op bezoek bij SCtZand in Tilburg