• Dubbele cijfers voor de D1 ( JO13-1)

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Helvoirt op t programma, thuis met 11-0 gewonnen, maar dat is geen garantie voor weer veel doelpunten. Afgelopen week hebben we wel extra veel getraind op corners, omdat we toch de verwachting hadden om er veel te krijgen vandaag.

De wedstrijd begon niet goed, meteen in de 1e minuut is het Helvoirt met een hele grote kans, gelukkig geen goal. We proberen langzaam de draad op te pakken, maar ons voetbal was een beetje rommelig. Toch eindelijk een aanval die uitmond in een corner. Moos neemt hem, en Dominique kan hem vrij gemakkelijk in het doel schieten .0-1. Nu doorzetten, helaas toch weinig kansen. Dan is het Helvoirt die met een spaarzame uitbraak toch de 1-1 maakt.  We laten de kopjes niet hangen, en weer een aanval van ons. Weer corner. Nu neemt Dominique hem, en is het Dirk die de 1-2 maakt. In de 25e minuut weer een uitbraak voor ons met Inge aan de linkerkant , ze heeft zelf de kans om te schieten, maar legt af op Diet, die beheerst de 1-3 maakt.

Tijdens de rust met het team besproken dat we toch wat netter moeten gaan voetballen, en dat er voor de zekerheid nog wel n goaltje bij moet om zeker te zijn van de overwinning. Dit wordt door t hele team meteen goed opgepakt na de rust. Vanaf de aftrap is het meteen Diet die op t middenveld goed doorzet , Moos vrijspeelt en daar is de 1-4 al. Nu zijn we los…  2 minuten later is het Inge die goed doorgaat en zelf de 1-5 tegen de touwen schiet. We blijven aanvallen en Helvoirt wordt volledig vastgezet op hun eigen helft. Dan in de 5e minuut weer n corner van Dominique, legt hem panklaar op t hoofd van Lars, maar die kopt helaas net naast.  Toch is het weer Helvoirt met een uitbraak, en die maken dan toch 2-5.  Toch laten we ons goede spel van de 2e helft hierdoor niet bederven, en hebben meteen een uitbraak, die een penalty oplevert. Onze penalty killer Moos neemt hem en daar is de 2-6.  In de  18e minuut weer n goede aanval, en weer een corner. Die zijn gevaarlijk vandaag. Weer neemt Dominique hem , en nu is het Timo die de bal tegen de touwen werkt 2-7.

In de 22e minuut een uitbraak op rechts met Dominique, hij speelt zich mooi vrij, speelt af op Diet , en daar is de 2-8.  Gaan we de dubbele cijfers halen?   Dan weer een paar minuten later  is het Dirk die zijn 2e scoort, naar goed voorbereidend werk van Diet  2-9.

Met nog 1 minuut op t scorebord weer n corner, en nu is het weer Timo met een goal  2-10. Dit is tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Een wat mindere eerste helft, gevolgd door een hele goede 2e.  En niet te vergeten 5 goals uit een corner.  Een knappe teamprestatie van alle spelers ( ook al wordt niet iedereen vernoemd) . Zoals wij altijd tegen de spelers zeggen, maakt niet uit wie er scoort, als er maar gescoord wordt. Dit kan alleen als we er met het hele team staan. Klasse gedaan vandaag iedereen.

Volgende week laagvlieger St.Michielsgestel thuis, misschien wel weer n doelpuntrijke pot.