• Nemelaer Vrouwen 1 zet zegereeks voort!

In een zeer sportieve wedstrijd hebben de vrouwen van Nemelaer tegenstander Boekel Sport met een 6-0 nederlaag naar huis gestuurd. Men noopt direct te denken gezien de uitslag dat dit een gemakkelijke wedstrijd was, maar niets is minder waar! Alle credits naar het team uit Boekel die een leuk, jong en energiek elftal hebben met een goede keepster en een paar hele leuke speelsters. In de bespreking vooraf werd duidelijk aangegeven hoe de vlag erbij hangt. Omdat Haarsteeg uit de competitie genomen is, is het verschil in punten met runner-up MVC geslonken van 11 punten naar 9 punten en heeft het team uit Mierlo ook nog een wedstrijd minder gespeeld! De opdracht was simpel, drie punten en niet meer en niet minder!

De tactiek van Boekel Sport was snel duidelijk. Nemelaer mocht voetballen, maar de tegenstander loerde op de counter. De eerste 10-15 minuten kreeg Nemelaer ook een paar van die gevaarlijke counters te verwerken. In de 12e minuut kwam een speelster van Boekel Sport alleen voor keepster Manon van der Pas, maar die redde zeer bekwaam! Die grote kans had de wedstrijd achteraf al een ander gezicht kunnen geven. Even later mocht het elftal uit Boekel een hoekschop nemen en via de paal caramboleerde de bal het veld weer in. Daarna kregen de meiden wat meer vat op hun tegenstander.

In de 19e minuut ontving Kim van Deurse de bal op het middenveld. Kim accelereerde en schoot van afstand de bal over de te ver naar voren staande keepster van Boekel Sport, 1-0. Boekel Sport bleef prima mee voetballen en defensief moest Nemelaer alert blijven. In de 39e minuut ging Bregje Vermeer over links ten aanval. Haar prachtige lange pass achter de verdediging bereikte spits Maaike van Haaren. Die kapte haar tegenstandster uit en daarna ook nog subliem de keepster op dezelfde wijze, 2-0. Vlak voor rust gooiden de meiden de wedstrijd al definitief in het slot met de mooiste aanval van de dag. Vanaf het middenveld werd de 3e vrouw ingespeeld die weer kaatste en vervolgens ging de bal richting Emma van der Elzen die Maaike van Haaren een niet te missen kans bood, 3-0. Tijdens de rust werd expliciet aangegeven dat er toch teveel energie in situaties verbruikt werd. De bal moest het werk doen!

Boekel Sport kreeg de tweede helft meer en meer problemen met het goede balspel en positiespel van Nemelaer. In de 48e minuut liepen Maaike van Haaren en Tessa Jussen vrij op de keepster af. Maaike gaf Tessa Jussen de mogelijkheid om te scoren, maar door misfortuin ging de bal hard over het doel…….. In de 59e minuut werd het 4-0 door Maaike van Haaren na een assist van Eva Nahumury. In de 62e minuut wederom een grote kans voor Tessa Jussen na een assist van Kim van Deurse. Helaas had Tessa niet haar meest gelukkige dag vandaag! In de 72e minuut werd Maaike van Haaren onreglementair in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt. Kim van Deurse schoot droog en knalhard de gegeven penalty binnen, 5-0! Daarmee was de koek nog niet op! In de 77e minuut zette Eva Nahumury Kim van Deurse vrij voor doel. Kim wist hier wel raad mee, 6-0! Tot het einde van de wedstrijd creerden de meiden nog mogelijkheden genoeg, maar bij deze stand bleef het uiteindelijk!

Volgende week competitiewedstrijd 16 uit tegen Prinses Irene Vrouwen 2.